یکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۱
کد خبر: 364853

 درد مچ دست یکی از بیماری‌های شایع در برخی مشاغل به شمار می رود که می تواند مشکلاتی را در زندگی روزمره و کیفیت زندگی اشخاص بوجود آورد که برای حل آن گاهی پزشک دست به تیغ جراحی می برد.

کدام شغل‌ها در معرض آسیب مچ دست هستند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا مچ دست از چندین مفصل کوچک تشکیل شده است که به کمک آن‌ها به استخوان‌های دست و بازو متصل می‌شود؛ اگر هر قسمت از مچ دست از جمله استخوان‎ها، رباط‌ها یا تاندون‌ها آسیب ببینند، می‌توانند منجر به درد مچ دست شوند.

درد مچ دست می‌تواند در نتیجه مشکلات طولانی‌مدت مانند فشارهای مکرر، آرتروز، نقرس و سندرم تونل کارپال نیز ایجاد شود.

یک متخصص طب فیزیک و توان بخشی درباره درد مچ دست و درمان آن گفت: افرادی که با روش‌هایی مانند مچ بند، فیزیوتراپی و تزریق دارو داخل کانال، دردِ مچ دست شان، درمان نمی شود نیاز به عمل جراحی دارند.

مهسا عاشقان در گفت و گویی درباره سندرم تونل کاریال اظهار داشت: منشاء دردِ ناحیه مچ دست، ممکن است از تاندون، استخوان، عضله عصب این ناحیه باشد. در این ناحیه این اجزا ممکن است آسیب ببینند و در نتیجه دردِ مچ دست ایجاد شود. البته دردِ مچ دست می‌تواند منشایی غیر از مچ دست، مانند گردن داشته باشد.

وی افزود: زمین خوردن و ضربه به مچ دست، سبب آسیب به این ناحیه می‌شود. این ضربات حتی اگر ریز و ظریف باشند، مثل تایپیست ها افرادی که با رایانه زیاد کار می‌کنند، خیاطان، نویسندگان، بافندگان، افرادی که منبت کاری می‌کنند، می‌توانند سبب آسیب مچ دست شوند.

عاشقان ادامه داد: این افراد برای پیشگیری از آسیب مچ دست باید بعد از ٢٠ دقیقه کار یک استراحت کوتاه در حد چندثانیه داشته باشند. حرکات کششی دست را انجام دهند و بعد به کار خود ادامه دهند.

توجه به ارگونومی، صندلی محل قرارگیری وسایل کار، طوری باشد که کمترین آسیب به مچ دست وارد شود. به عنوان مثال در هنگام استفاده از رایانه موس و کیبورد باید همسطح باشند.

وی با تاکید بر این که در هنگام دوچرخه سواری وقتی دست را به مدت طولانی، مشت نگه می‌داریم، عصب مدیان (عصب مچ دست) دچار آسیب می‌شود و علائمی مثل گزگز و خواب رفتگی دست بروز می‌کند، گفت: سندرم تونل کاریال در افراد مبتلا به دیابت، افراد چاق، خانم های باردار، افراد مبتلا به بیماری های روماتیسمی، افراد مبتلا به بیماری تیروئید بیش تر مشاهده می‌شود.

این متخصص طب فیزیک و توانبخشی با بیان اینکه اقدام به کاهش وزن در افراد چاق، درمان بیماری دیابت، تیروئید و روماتیسم می‌تواند سبب بهتر شدن درد مچ دست آنها می شود، افزود: افرادی که با روش هایی مانند مچ بند، فیزیوتراپی و تزریق دارو داخل کانال، دردِ مچ دست شان، درمان نمی‌شوند نیاز به عمل جراحی دارند. این افراد بعد از جراحی نباید مانند قبل از دست خود استفاده کنند و نباید کارهای غلط گذشته را تکرار کنند.

عاشقان در پایان به بانوانی که تازه زایمان کرده اند، اشاره داشت و گفت: این افراد به علت کار زیاد دچار تورم و درد ناحیه شستِ دست می‌شوند که در موارد خفیف با مچ بند مخصوص به همراه فیزیوتراپی و مصرف داروی ضدالتهاب درمان می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha